• Algemene foto's
  • Algemene foto's
  • Algemene foto's
  • Algemene foto's
  • Algemene foto's
  • Algemene foto's

ZONVAKANTIE CURAÇAO - GARDEN VIEW VILLA ZONDER VLUCHT

 Zon vakantie naar Curaçao met verblijf in Papagayo Beach Resort 4****+
 Reisduur vanaf 8 tot 30 dagen
 U verblijft in een Garden View Villa met een grote woonkamer met open keuken, groot terras en 2 slaapkamers. 1-5 personen. Babybedje gratis.
Vanaf:
€ 492
p.p.

Klimaat

Curaçao heeft het hele jaar door een warm en zonnig klimaat. De gemiddelde temperatuur is 27° C en er staat vrijwel altijd een verkoelend briesje. Het regenseizoen (van oktober tot februari) wordt gekenmerkt door korte regenbuitjes, voornamelijk 's nachts, en zonnige dagen. In enkele gevallen kunnen er tropische depressies voorbij trekken, waarbij het iets langer kan regenen.


Taal

Op Curaçao wordt Nederlands, Engels en Papiamento (een mengtaal die in de 17e/18e eeuw ontstond uit een aantal verschillende talen, waaronder het Nederlands, Spaans, Portugees, Engels, Frans en Afrikaans) gesproken.

Enkele woorden Papiamento:
Bon biní – Welkom
Kon ta bai? – Hoe gaat het?
Mi ta bon – Het gaat goed
Bon dia – Goedemorgen
Bon tardi – Goedemiddag
Bon nochi – Goedenavond
Por fabor – Alstublieft
Danki – Bedankt
Despensa – Pardon
Kon yamabo? – Hoe heet je?
Mi yama… – Ik heet…
Pasa un bon dia – Prettige dag
Ayó – Tot ziens
Si – Ja
Nò – Nee


Tijd verschil

Op Curaçao is het in de winter 5 uur en in de zomer 6 uur vroeger dan in Nederland. Curaçao kent geen zomer- en wintertijd.


Geldzaken

De munteenheid op Curaçao is de Antilliaanse gulden (Naƒ), die is gekoppeld aan de dollarkoers. Zorg ervoor dat u altijd wat Antilliaans geld bij u heeft. U kunt op het eiland ook goed terecht met Amerikaanse dollars. De euro wordt steeds vaker geaccepteerd, maar het is voordeliger om te betalen met Antilliaanse guldens of Amerikaanse dollars. Betalen met creditcard en geld pinnen is op Curaçao geen probleem, al is dat laatste niet overal mogelijk. Wij raden u aan om bij aankomst op de luchthaven geld te pinnen, dit kan in de aankomsthal en daarbuiten, zodat u voor de eerste dagen in ieder geval genoeg geld heeft.


Feestdagen

Officiële feestdagen:
Nieuwjaarsdag, Carnavalsmaandag, Goede Vrijdag, Paasmaandag, Koninginnedag (30 april), Dag van de Arbeid (1 mei), Hemelvaartsdag, Vlaggendag (2 juli), Koninkrijksdag (15 december) en Kerstmis (25 en 26 december).


Borg Papagayo Curacao

Bij aankomst in het Papagayo Beach Resort wordt een borg gevraagd van 500 USD voor de Garden - en Sea View Villa's en 1000 USD voor de Royal Suite Villa. Voor het Papagayo Beach Hotel is de borg USD 500. Deze borg wordt dmv een autorisatie op uw creditcard geboekt en bij uitchecken tegen geboekt. Indien u niet beschikt over een credit card is er de mogelijkheid om dit contant te voldoen in USD of in EURO.


Openingstijden winkels

Alle winkels van Papagayo Beach Plaza zijn dagelijks geopend van 10.00 uur tot 22.00 uur.
Winkels algemeen op Curacao: maandag t/m zaterdag van 08.00 – 18.00 uur, met over het algemeen een pauze tussen 12.00 – 14.00 uur. Banken: maandag t/m vrijdag van 08.00 – 15.30 uur.


Telefoneren

Nederlandse mobiele telefoons werken prima op Curaçao, maar bellen en gebeld worden is zeer prijzig. Raadpleeg uw provider voor meer informatie.


Voltage

De netspanning op Curaçao bedraagt 110-130V/50Hz, in Papagayo Hotel en Resort is er 220 volt en Europese aansluiting.


Drinkwater

Voor het drinkwater wordt op Curaçao gebruik gemaakt van gedestilleerd zeewater. Het smaakt prima en is veilig. Mocht u de voorkeur geven aan mineraalwater, dit is overal in flessen verkrijgbaar.


Gezondheid

Curaçao is een van de Benedenwinds eiland en dat maakt het veel minder vochtig dan de meeste andere Caribische eilanden. Toch kunnen muggen een plaag zijn, vooral gedurende het regenseizoen, van oktober tot februari. Het is daarom raadzaam om anti-insectenspray mee te nemen. Overigens kent Curaçao geen malaria of andere typisch tropische ziekten en zijn er dus geen vaccinaties nodig voor een bezoek aan het eiland. Het niveau van hygiëne is hoog en daarom komen gevallen van voedselvergiftiging maar heel zelden voor. Mocht men toch maag- of darmklachten krijgen, dan zijn veel van de geneesmiddelen die men van thuis kent verkrijgbaar in de Botica's, zoals men een apotheek noemt op Curaçao. Mocht u medische hulp nodig hebben, dan bent u op Curaçao nooit verder dan dertig minuten verwijderd van het Sint Elisabeth Hospitaal. Als u medicijnen gebruikt, raden we u aan om ruim voldoende mee te nemen of uw arts te vragen een recept mee te geven. Daarnaast adviseren wij u bij het voor het eerst betrekken van uw kamer of appartement elke warmwaterkraan enige minuten zo heet mogelijk te laten lopen. Dit geldt eveneens voor douche en/of bad. Het beste legt u de handdouche op de heetste stand afgesteld enige minuten op de afvoer. In stilstaand water van ca. 25 - 50 °C. kan zich namelijk de legionella bacterie ontwikkelen, die u op deze manier doeltreffend kunt bestrijden.


Grensdocumenten en visum

Voor Curaçao heeft u een Nederlands paspoort nodig dat tot 6 maanden na terugkomst geldig dient te zijn. Bezit u niet de Nederlandse nationaliteit, dan dient u zélf te controleren welk(e) grensdocument(en) er voor uw reis naar Curaçao noodzakelijk is/zijn! Visumaanvragen voor niet-Nederlanders dient u zelf te regelen.


Kleding

Linnen of katoenen kleding is aan te raden. De ‘dress-code’ op Curaçao is informeel, maar correct. Houdt u er rekening mee dat veel restaurants airconditioning hebben. Een jasje of vestje is dan geen overbodige luxe! Sommige restaurants staan niet toe dat er sandalen of korte broeken gedragen worden. In casino's is het gebruikelijk dat de heren een jasje dragen. Te "blote" kleren and badkleding is niet passend, tenzij men zich op het strand bevindt. Bent u van plan om te gaan wandelen, doe dan stevige schoenen aan en een lange broek om uzelf te beschermen tegen de cactussen.


Nederlands nieuws

Lokale radio- en televisie-uitzendingen zijn in de Nederlandse taal. Dagelijks is er een Nederlandstalige ochtendkrant. Ook zijn de landelijke Nederlandse dagbladen en avondkranten verkrijgbaar.


Fooien

Het is gebruikelijk om een kruier een fooi van 1 gulden per koffer te geven. Taxichauffeurs krijgen normaliter 10% van de ritprijs. Restaurants brengen meestal zelf een "Service Charge" van 10%-15% in rekening, maar u kunt daarbovenop natuurlijk altijd een paar gulden achterlaten. De meeste hotels rekenen 12% "Service Charge" bovenop het totaalbedrag. Dit alles naast 9% Omzetbelasting (OB).


Openbaar vervoer

Curaçao heeft een goed openbaar vervoersnet. Bussen van het Autobus Bedrijf of kleinere autobusjes brengen u overal naartoe voor weinig geld. Als u gebruik maakt van taxi’s dient u vooraf een prijs af te spreken met de chauffeur.